arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Lord of the dance   >

Lord of the dance

16.10.2015.








Bezvremenska priča u novom ruhu oduševljava publiku diljem svijeta. Novi show pod nazivom „Opasne igre“ temelji se na irskom folkloru koji nam ovaj put predstavlja nevjerojatnu pustolovinu o borbi između dobra i zla. Univerzalni jezik plesa ponovno će ispričati svoju priču. Ovoga puta ona se temelji na liku koji putuje kroz vrijeme u želji da pomogne gospodaru plesa u obrani protiv mračnih sila. Mitska pustolovina puna opasnosti i ljubavi i ovoga će puta oduševiti sve ljubitelje ovog plesno-glazbeno-scenskog spektakla.
 
Nova glazba, nova pozornica, novi kostimi i nove koreografije oduzimaju dah. Hologramske projekcije, specijalni svjetlosni efekti, rasplesani roboti, svjetski poznati akrobati i strahovito talentirani plesači unijet će novu dimenziju u originalno remek djelo te oživjeti priču na potpuno drugačiji način od onoga na koji je publika dosada navikla.
 
Svoj prvi nastup ima će u splitskoj Spaladium Areni 13. listopada. Sportska dvorana Višnjik u Zadru, ugostit će ih 14. listopada. 16. listopada odlaze u zagrebačku Arenu. Hrvatsku turneju završavaju spektaklom u Centru Zamet u Rijeci, 17. listopada.
 
Najbolji plesni šou na svijetu do sada je oborio više svjetskih rekorda – Flatley je u Guinnessovoj knjizi rekorda zabilježen kao čovjek s najbržim nogama na svijetu, s nezamislivih 28 udaraca u sekundi, a vlastiti rekord je skinuo postignuvši 35 udaraca u sekundi. Ujedno je i autor ovog međunarodno nagrađivanog plesnog fenomena, dokazao je kroz svoju viziju da srce i razum, ujedinjeni kroz muziku i ples, brišu sve tradicionalne granice.  ''Lord of the dance'' neprekidno ruši sve rekorde u prodaji ulaznica širom svijeta, ostavljajući publiku bez daha, željnu još malo čarolije.
 
Gostovali su pred rasprodanim gledalištima u više od 60 zemalja. Premijera je održana početkom srpnja 1996., dvije godine nakon senzacije što su je Flatley i njegov prethodni spektakl Riverdance proizveli u globalnom TV prijenosu Eurosonga `94 iz Dublina. Već 1997. Lord Of The Dance debitira u Sjevernoj Americi s 13 rasprodanih predstava u njujorškom Radio City Music Hallu te sudjeluje u programu dodjele Oscara.
 
U nekoliko postava plesnog ansambla nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz velik broj profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima koliko ih plesači ukupno koriste. Da bi mogli otplesati čitavu koreografiju, plesači aktivno vježbaju čak 125 dana u godini, dok ostale dane putuju. Zanimljiv je podatak da je potrebno čak 6 šlepera dužine 14 metara i 35 stalnih članova tehničkog osoblja kako bi se prevezao njihov cjelokupni set dok je za svaki nastup potrebno uposliti dodatnih 35 ljudi. Svi oni moraju raditi otprilike 770 sati kako bi se show postavio za nastup.