arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Gregorian   >

Gregorian

09.02.2017. u 20:00h

 

Senzacija iz Njemačke nastupit će 09. veljače 2017. u Areni Zagreb

Gregorian, njemačko – engleska pop grupa, nakon četiri godine stiže u Zagreb. Etablirani bend poznat po modernoj interpetaciji srednjovjekovnog gregorijanskog korala 09. veljače prvi put dolazi u Arenu Zagreb u organizaciji Star produkcije u sklopu turneje Master of Chants – Final Chapter Tour.

Da je riječ o svjetskoj senzaciji govori I činjenica da je spektakularan pjevački ali I scenski show do sada pogledalo više od 1,3 milijuna ljudi u više od 20 zemalja svijeta. Održali su više od 100 koncerata u velikim dvoranama Europe, Azije I Bliskog Istoka, a samo su u Kini, kad su dolazili prvi put, rasprodali pet koncerata zaredom.

Gregoriane mnogi zbog scenskog izgleda I načina pjevanja percipiraju kao redovnike, no oni to nisu, iako ih većina potječe iz religioznih engleskih obitelji, a pjevati su počeli u crkvenim zborovima.
Bend, koji čini osmero pjevača I jedan ženski vokal te prateći bend s bubnjarom, gitaristom i klavijaturistom, jedina je takva internacionalno popularna skupina koja uspješno kombinira gregorijanski koral s pop rock glazbom. Do sad su prepjevali neke od najvećih hitova svjetskih izvođača poput Celine Dion, Dire Straitsa, grupe Queen, Guns’n’Rosesa, Rolling Stonesa, U2-a, Depeche Modea, Coldplaya, R.E.M-a, Metallice, Led Zeppelina, Green Daya ali I filmske teme poput one iz kultnog filma Kum.

Ovaj mističan I magičan bend do sada je snimio 200 pjesama koje su objavljene na 11 studijskih albuma te šest live DVD izdanja. Prodali su više od šest milijuna albuma širom svijeta u zlatnim I platinastim nakladama.
Njihovi koncerti  ispunjeni su vrhunskim svjetlosnim efektima, uz pomoć pirotehnike i lasera, što samo govori da ovaj show, 09. veljače u Areni Zagreb svakako morate vidjeti.

Gregorian ili kako ih nazivaju, ‘’fratri koji pjevaju’’, uvijek se rado vraćaju u Hrvatsku, gdje su proteklih godina poharali mnoge dvorane pune tisućama obožavatelja. Samo u Zagrebu do sada su nastupili I napunili Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, Dom sportova, Satrirično kazalište Kerempuh te Košarkaški centar Dražen Petrović, a ovaj put očekuju fanove u našoj najvećoj dvorani. No nisu zaboravili ni ostale gradove. Tako su u njihovu repertuaru uživali I obožavatelji u Varaždinu, Puli, Zadru, Dubrovniku, Splitu I Opatiji, a za njihove koncerte u Hrvatskoj I svijetu uvijek se traži ulaznica više..

Nastup slavne pop grupe, koju je osnovao glazbeni producent popularnog benda Enigma, Frank Peterson, koncert je koji ne smijete propustiti I koji sigurno nećete nikada zaboraviti, a svoje ulaznice po cijeni od 90 kuna možete nabaviti u sustavu Eventima.