arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Andre Rieu   >

Andre Rieu

15.06.2017.

 

“Ima karizmu Elvisa”, “On je jedna od najvećih svjetskih zvijezda”, samo su neki od komentara kritičara u novinama poput The Washington Posta i New York Timesa o slavnom nizozemskom violinistu i dirigentu Andréu Rieu. Osnivač megapopularnog Johann Strauss Orchestra nakon serije koncerata u Južnoj Americi, Australiji te Zapadnoj Europi po prvi put će posjetiti i Hrvatsku.

Virtuoz na violini i dirigent u bogatoj karijeri prodao je više od 40 milijuna albuma, njegove nastupe u godini pogleda 600.000 obožavatelja, a poseban je i po tome što ima najveći privatni orkestar na svijetu. Andre Rieu je svjetska atrakcija, a do sad je imao više od 30 albuma koji su završili kao broj 1 svjetskih lista.
Da je riječ o glazbeniku svjetskog kalibra govori i podatak da je prikazivanje uživo njegova open air koncerta iz doma u Maastrichtu 2015. godine u 460 britanskih kina već prvi dan na box officeu premašilo milijun funti zarade čime je nadmašio kino - koncerte One Direction-a i Take That-a, a time je definitivno pokazao da je on uistinu jedna od najvećih zvijezda današnjice. U sretnom je braku više od 40 godina, ima dvojicu sinova te petero unučadi, a osim obitelji najviše se ponosi svojom 300 godina starom Stradivari violinom kojih u svijetu ima samo 400.

Osebujni Nizozemac i njegov orkestar svjetski show odlučili su napokon pokazati i hrvatskoj publici, a kako to izgleda i zvuči uživo moći će se vidjeti 15. lipnja u zagrebačkoj Areni.
Invalidi u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu. Djeca do 5 g. ulaze besplatno ukoliko sjede roditeljima u krilu.

Prodaja karata se nalazi u ticketing sustavu Eventim!