arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Andre Rieu   >

Andre Rieu

19.05.2018

 

Samo nekoliko mjeseci nakon iznimno uspješnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini i njegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u zagrebačku Arenu
 
Gromoglasan pljesak i ovacije kojima je gotovo 10,000 obožavatelja ovog lipnja ispratilo jednu od najvećih svjetskih glazbenih senzacija urodili su plodom! Andre Rieu i njegov najveći privatni orkestar na svijetu sljedećeg će svibnja ponovno nastupiti u Zagrebu. Vijest je to koja će razveseliti brojne poklonike u Hrvatskoj i zemljama regije, koji su ispunili dvoranu zagrebačke Arene i uživali u nastupu karizmatičnog Nizozemca.
„Iznimno se radujem ponovnom dolasku u Hrvatsku. Naš prvi koncert u Zagrebu jedan je od onih koje ćemo moj orkestar i ja zauvijek pamtiti, a ljubav i entuzijazam publike bili su fantastični. Nadamo se da ćete nam se opet pridružiti u večeri koja se ne zaboravlja“ – poručio je Andre Rieu.
Večeri s Andréom Rieu tijekom godina postale su poznate kao mjesto svjetski poznatih romantičnih melodija, zanimljivih iznenađenja uz mnogo humora i vrhunskih solista. Rieuova karizma, strast i živost čine svaki njegov nastup jedinstvenim iskustvom. Od osnivanja do danas Johann Strauss Orchestra, koji ove godine slavi 30. obljetnicu postojanja, postao je najveći privatni orkestar na svijetu sa 60 članova i pokrenuo svojevrsnu svjetsku renesansu valcera. Također, brojke iza Rieua više su no impresivne: 40 milijuna prodanih albuma, nastupi koje godišnje pogleda čak 600.000 obožavatelja te osvajanje vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio Justina Biebera.
„Nakon onako pozitivne reakcije publike, povratak Andrea Rieua i njegovih glazbenika nije veliko iznenađenje. Zaljubljenici u glazbu prepoznali su golem trud i vrhunsku produkciju te smo ponosni što ove vrhunske glazbenike, nakon svjetske turneje u SAD, UK, Njemačkoj i Meksiku, ponovno dovodimo u Hrvatsku“ – izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.
Romantični valceri, glazbene teme iz filmskih klasika, opera i opereta te obrade tradicionalnih pjesama u izvođenju „kralja valcera“ i njegovog orkestra ponovno će se moći čuti 19. svibnja u zagrebačkoj Areni s početkom u 20,00 sati. Ulaznice za najavljeni spektakl mogu se nabaviti u sustavu Eventim. Posjetitelji koji žele rezervirati hotelski smještaj mogu to učiniti putem linka www.andrerieu.com/en/travel .
Pod geslom odlične glazbe, Rieu privlači sve dobne skupine i nacionalnosti. Pridružite nam se i vi!