arena zagreb arena zagreb
Uskoro u areni



Obavijesti
Početna   >   Uskoro u areni   >   Iron Maiden   >

Iron Maiden

24.07.2018.

 

Nakon iznimno uspješne globalne turneje 2016/2017, u sklopu promocije njihovog 16. studijskog albuma The Book of Souls, IRON MAIDEN ponovno kreće na put u 2018., s nizom arena i festivalskih nastupa u Europi, otvaranjem svjetske turneje Legacy of The Beast u Tallinnu, u Estoniji 26. svibnja, a s planiranim završetkom u O2 Areni u Londonu 10. kolovoza. U Zagreb stižu 24. srpnja 2018.
Potpuni raspored europske turneje možete pronaći na ironmaiden.com, a očekuje se da će se turneja nastaviti u 2019.

Koncept svjetske turneje the Legacy Of The Beast inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih "svjetova", koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti.
Manadžer Maidena Rod Smallwood pobliže objašnjava;
“Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu na početku tisućljeća, izmjenjujući turneje na kojima sviramo glazbu s novih albuma s “History/Hits” turnejama. Mi uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi material tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti.”

 “Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previse ali radimo radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”
Prodaja ulaznica za većinu koncerata kreće u prodaju u petak 24. studenog. Za više informacija molimo posjetite IronMaiden.com. Kao uvijek, postojat će i ekskluzivna pretprodaja za članove Fan Cluba, s početkom u ponedjeljak 20. studenog.
Ulaznice potražite putem linka www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima od 24. studenog 2017.


Jasno je kako pozornicu s legendarnim Iron Maidenom ne može dijeliti baš bilo tko, a
dostojni te pozicije pokazali su se američki TREMONTI!
Tremonti su američki heavy metal bend koji će 24.7.2018. u Areni Zagreb nastupiti kao posebni gost legendarnog Iron Maidena. Njihov će trash metal, speed metal, alternative metal, hard rock i post-grunge glazbeno-žanrovski koktel pred hrvatsku publiku donijeti heavy metal struja iz Orlanda na Floridi.
Osim što će nastupiti kao predgrupa Iron Maidena na njihovom koncertu u Zagrebu ovog srpnja, ista im je čast pripala na koncertnim stanicama Legacy Of The Beast turneje u Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Portugalu, Španjolskoj i Poljskoj. Publiku će za Iron Maidenov spektakl zagrijati hitovima poput You Waste Your Time, Another Heart, All I Was, Cauterize i The Things I’ve Seen.
Mark Tremonti, pjevač i gitarist prema kojem je bend i dobio ime, glazbenoj publici je poznat kao gitarist američkog rock benda Creed te kao vodeći gitarist grupe Alter Bridge, još jednog popularnog rock sastava. Rame uz rame s Tremontijem, u istoimenom bendu danas sviraju gitarist Eric Friedman i bubnjar Garrett Whitlock, a glasoviti basist Wolfgang Van Halen bio je dio ekipe od 2012. do 2017. godine. Ono što je izvorno započelo kao samostalni projekt osnivača Marka Tremontija, evoluiralo je u punopravni bend nakon objavljivanja prvog albuma grupe naziva All I Was, u srpnju 2012. godine.
Ulaznice za koncert Iron Maidena u Areni Zagreb 24.7.2018. kupite u sustavu prodajnih mjesta Eventima ili putem linka http://bit.ly/2jkPwLw.