arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Mark Knopfler   >

Mark Knopfler

05.05.2013


JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH GITARISTA I AUTORA NASTUPA 5.5.2013.g.U ARENI ZAGREB

Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g.
U sklopu europske turneje posjetit će 25  zemalja, i održati ukupno 72 koncerta.
 Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.
 
"Što sam stariji to imam više inspiracije za pisanje pjesama, uživam u procesu stvaranja, snimanja albuma te nastupa uživo više nego ikad."
 
Knopfler i njegov osmeročlani bend ne mogu dočekati početak turneje.

"Kada odlazim na turneju osjećam se kao kapetan malog ratnog broda, a na turneji uživam u zajedništvu i druženju sa svojim bendom".
 
Mark je svoj prvi solo album "Golden Heart "izdao 1996.g., a najplodnije razdoblje njegove karijere bilo je u prvih 10 godina 21. stoljeća. U tom period izdaje nevjerojatnih 7 solo albuma pod etiketom izdavačke kuće Universal Music.
 
  •  Golden Heart (1996)
  •  Sailing To Philadelphia (2000)
  •  The Ragpickers Dream (2002)
  •  Shangri-La (2004)
  •  All The Road Running (2006)
  •  Kill To Get Crimson (2007)
  •  Get Lucky (2009)

Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler  savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput  "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory". 
 
Najveći fanovi Mark Knopflera moći će svoje ulaznice kupiti već od 5. - 11.09.2012.g. putem službene web stranice www.markknopfler.com.
 
Cijene ulaznica su:
 
Vip parter        300 kuna
Parter I             300 kuna
Parter II              270 kuna
Donja tribina     300 kuna
Vip loža              550 kuna

 
 
Ulaznice za koncert jednog od najvećih gitarističkih virtuoza u prodaji su od 12.09.2012.g na svim prodajnim mjestima Eventima, te na www.eventim.hr