arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   SEVERINA   >

SEVERINA

11.05.2013

 Dobrodošao u klub


Danas je u Zagrebu, u hotelu Esplanade održana novinska konferencija jedne od najpopularnijih regionalnih pjevačkih zvijezdi, Severine Vučković,  povodom predstavljanja svih aktivnosti vezanih uz nadolazeću  turneju “Dobrodošao u klub” .
 „Dobrodošao u klub“ biti će bajka u četiri čina. To će biti svojevrsno putovanje kroz tamne i svjetle trenutke ljudske duše u vizualno-glazbenom teatru.
Umjetničko vodstvo turneje je preuzela međunarodna kazališna organizacija Pandur Theaters -  koja je u svijetu, a i kod nas poznata prije svega po svojim intrigantnim kazališnim  i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu.  Umjetnički voditelj Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja s autorski prepoznatljivim rukopisom, koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove. Za Severinin koncert izabrao je iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: od filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžije iz Galerije 12, dramaturginju Liviju Pandur, koreografa Anžea Škrubeja i njegov plesni ansambel Maestro, za tehnički dio zadužan je Željko Radočaj dok kostimografiju potpisuje Marko Mitanovski koji je imao prilike surađivati i surađuje sa svjetskim  glazbenicima I umjetnicima; Beyonce, Lady Gaga, Skunk Anansie, Katie Melua, Sophie Elis – Bextor, Paloma Faith, Immodesty Blaize, Bishi, Broken Hearts I mnogim drugima. Markove kreacije poznate su po skulpturalnoj, kazališnoj formi, detaljiziranim konstrukcijama I preciznoj geometriji.
Dobrodošao u klub“ utjelovljuje Severinino viđenje cijelog tog putovanja kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, jukstapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Iskusit će neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, bola i tuge slomljenog srca.
Severinina turneja počinje 23.03.2013., u Rijeci, u Dvorani Mladost i obuhvatit će glavne pozornice u cijeloj regiji.  Beograđani će ju imati priliku vidjeti u Kombank Areni 30.03., potom se cijela turneja seli u Skopje gdje će se koncert održati u Areni Boris Trajkovski 13.4., koncert u Areni Zagreb je zakazan za 11.05., a potom u Ljubljani 30.05., Termini za Sarajevo i Podgoricu će se objaviti naknadno.
Severinin menadžment, svjestan financijske krize u zemlji je prilagodio cijene ulaznica, te će tako svi obožavatelji po pristupačnim cijenama moći prisustvovati ovom koncertnom spektaklu. Ulaznice za Rijeku kreću u prodaju od srijede 27.02. po cijeni od 90 kuna, dok su na dan koncerta 100 kn. Pretprodaja za zagrebačku Arenu kreće 11.03.
Pozivamo ljude otvorenog srca i uma da dođu i pogledaju ovu posebnu bajku sačinjenu od preko 28 pjesama - nekih u potpuno novom aranžmanu, a nekih baš onakvih na kakve je publika navikla.
Također, danas je na Severininoj Facebook stranici premijerno objavljen videospot za pjesmu "Dobrodošao u klub" sa istoimenog albuma. Glazbu za aktualni singl napisao je provjereni dvojac- Miloš Roganović i Filip Miletić. Režiju spota potpisuje renomirani hrvatski modni fotograf Marko Grubišić.