arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Sportska događanja   >   FFC08   >

FFC08

25.10.2013 u 19:30h

 

U glavnoj borbi večeri, u klasičnom sudaru udarača i grapplera sastaju se hrvatska MMA zvijezda Zelg Galešić (11-8) i bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Ricco Rodriguez (51-21).
Meč će se održati u "catchweightu" do 95 kilograma.
Nakon pobjede nad Tomažom Simoničem na FFC-u u Osijeku, 36-ogodišnji Amerikanac upisao je dva poraza.
U zadnjem nastupu krajem srpnja poražen je tehničkim nokautom od engleskog veterana Iana Freemana.
Zelg se vraća na borilište i traži pobjedu nakon operacije desne šake. Puležan je izgubio zadnja dva meča, od aktualnog Bellatorovog prvaka Attile Vegha i od Engleza Lintona Vassella.
Posljednju pobjedu upisao je u svibnju prošle godine u Indiji kada je za malo više od pola minute nokautirao bivšeg WEC-ova prvaka Douga Marshalla.
Co-main event nam donosi nastup ponajboljeg domaćeg kickboksera u teškoj kategoriji Mladena Brestovca protiv Turčina Alija Cenika. "The Scorpion Sting" je u sjajnom nizu i u 2013. je već ostvario tri pobjede - protiv Belgijanca Van Steenea u Opatiji, Španjolca Franka Munoza na K-1 WGP-u i Sergeja Lascenka na FFC-u u Zadru.
27-ogodišnji Ali "Tornado" diči se pobjedama nad Murthelom Groenhartom i Aleksejom Ignjašovim, a u Zagreb stiže nakon pobjede upravo nad Andyjem Van Steeneom tehničkim nokautom u lipnju u Belgiji.
U glavnom dijelu priredbe vidjet ćemo još tri vrhunska kick boks meča.
Jahfarr Wilnis svoj prvi meč za FFC odradit će nakon što je na Gloryju u Los Angelesu nokautirao Bricea Guidona.
Protivnik će mu biti stalni sudionik FFC-evih priredbi i miljenik hrvatske publike "Kajman" Pavel Zhuravlev.
30-ogodišnjeg Ukrajinca čeka drugi težak meč za redom u redovima hrvatske promocije. Nakon poraza od Gergesa pred njim stoji Nizozemac koji je u svom debiju za Glory svladao Jamala Ben Saddika.
Zanimljivo je napomenuti da će ovo Zhuravlevu biti čak šesti nastup zaredom koji odrađuje u Hrvatskoj, a tri od njih su u našoj metropoli.
U Areni će se napokon odigrati dugoočekivani obračun Emila Zoraja i Mirana Fabjana. Slovenac se vratio nakon ozljede uvjerljivom pobjedom u Poreču protiv Ivana Bilića, dok je Zoraj u posljednjem nastupu nedavno u Beču svladao Kosovara Shkodrana Veselija. Radi se o okršaju dva ponajbolja borca regije u kategoriji do 81 kilograma pa se s razlogom ovaj dvoboj toliko dugo i nestpljivo iščekuje.
Nakon tri uzastopne pobjede u FFC-u pred Mladenom Kujundžićem je najveći ispit karijere u vidu Ukrajinca Sergeja Lascenka, nekadašnjeg pobjedinka SuperKombatovog turnira koji je posljednje dvije godine upao u malu krizu. Neki će reći da je ovo idealna stepenica više za mladog hrvatskog udarača kojem bi slavlje protiv Lascenka donijelo velik pomak u karijeri.
Glavni dio priredbe otvaraju MMA velteraši Primož Vrbinc i Dušan Džakić, a FFC Challenger zatvaraju Nizozemac Dion Staring i neporaženi Ante Delija.  Vrbinc slovi za najboljeg slovenskog MMA borca u kategoriji do 77 kilograma, dok se isti epitet, samo u Srbiji, pridaje Džakiću. Radi se o dvoboju dva vrlo kvalitetna i tehnički potkovana borca pa ne čudi da su dobili svoje mjesto u main cardu ovako kvalitetom natrpane priredbe.
Od FFC-a 8 uvodi se naziv Challenger za nekoć uvodni dio priredbe. FFC Challenger, odnosno prvi dio od pet mečeva, je dodatno je pojačan kvalitetom i glavnom borbom.
On ima svoj main event koji u Zagrebu čine Ante Delija (8-0) i Dion Staring (28-9). 35-ogodišnji Nizozemac na FFC stiže nakon dva uzastopna poraza. Prvo je izgubio od jednog od najboljih teškaša svijeta Daniela Cormiera u Strikeforceu, a potom ga je u prvoj rundi zaustavio James McSweeney. Prije toga bio je u nizu od šest uzastopnih pobjeda uključujući i submission protiv Bellatorovog borca i čovjeka koji je nokautirao Badra Harija, Petera Grahama. Deliju ne treba posebno predstavljati jer smo ga već dva puta imali prilike viđati na FFC priredbama. Oba nastupa je završio vrlo autoritativno i vrlo uvjerljivo. Nakon slavlja protiv Rodrigueza, ovo bi za Dubrovčana mogla biti odskočna daska prema samom vrhu europske slobodne borbe.
U ostalim MMA mečevima prvog dijela programa čeka nas povratak Mateja "DoKoske" Truhana, nastup neporaženog Luke Jelčića, debi hrvatsko-argentinskog borca Francisca Barrija "Croate" i novi meč "Teror" Truščeka.
Nema sumnje da će nam FFC u Zagrebu ponuditi do sada najjači program Final Fight Championship promocije koji će podjednako zadovoljiti fanove slobodne borbe i kick boksa.
Ulaznice su u prodaji od 15.10.2013. te možete ih pronaći u prodajnom sustavu Eventima.


ULAZNICE:

TRIBINA DOLJE A I C – 120 i 180kn
TRIBINA DOLJE B – 70kn
PARTER – 120 i 150KN
GOLDEN CIRCLE – 250 i 350kn


Pogledajte interaktivni plan dvorane.


25.10.2013. Arena Zagreb
Zelg Galešić (CRO) vs. Ricco Rodriguez (USA), MMA -95kg
Mladen Brestovac (CRO) vs. Ali Cenik (TUR), KB, HW
Pavel Zhuravlev (UKR) vs. Jahfarr Wilnis (NED), KB, HW
Emil Zoraj (CRO) vs. Miran Fabjan (SLO), KB -81kg
Mladen Kujundžić (CRO) vs. Sergei Lascenko (UKR), KB HW
Dušan Džakić (SER) vs. Primož Vrbinc (SLO), MMA, -77kg
FFC Challenger 08
Ante Delija (CRO) vs. Dion Staring (NED), MMA HW
Ivica Trušček (CRO) vs. TBA, MMA -70kg
Francisco Barrio (ARG) vs. Darko Banović (AUT), MMA -66kg
Luka Jelčić (CRO) vs. Viktor Halmi (HUN), MMA -77kg
Matej Truhan (CRO) vs. Josif Al Said (SER), MMA -77kg