arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Prljavo kazalište - prvi koncert u novoj Areni   >

Prljavo kazalište - prvi koncert u novoj Areni

Subota,17. siječnja 2009. 20:00 sati

 






















Prljavo kazalište, legendarni zagrebački bend, proslavio je svoj 30. rođendan spektakularnim koncertom u Areni pred više od 20 000 ljudi. Dečki iz Dubrave imali su čast prvi nastupiti u novoizgrađenoj dvorani koja bi trebala promijeniti status Zagreba i Hrvatske u organizaciji sportskih i kulturnih događanja na najvišoj razini.

Ulaznice za koncert su rasprodane, a gledatelji svih generacija mogli su užvati u dobro poznatim hitovima, dok su najviše euforije izazvale „Marina“, „Heroj ulice“ i „Mi plešemo“. Osim starih pjesama mogle su se čuti i nove skladbe s aposljednjeg albuma „Tajno ime“. Upravo ovim koncertom dečki su završili promotivnu turneju spomenutog albuma.
Prljavci su nastupili na impozantnoj pozornici visokoj 15 metara, širokoj 24 metra, te s jezikom dugim 16 metara koji je izgledao kao omot njihovog prvog albuma. Pozornica je rađena u Londonu, u tvrtki koja inače radi pozornice za Stonse, AC/DC, Eltona Johna i mnoge druge svjetske zvijezde.
Na koncertu su gostovali i bivši članovi Prljavog kazališta, Davorin Bogović i Marijan Brkić Brk, koji su se popeli na pozornicu nakon hrvatske himne u izvedbi zbora Ivan Goran Kovačić.