3. Hrvatski festival hrane i vina

 

3. Hrvatski festival hrane i vina održat će se od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni – U pripremi je atraktivan eno-gastronomski program sa brojnim domaćim i međunarodnim gostima.
Treće izdanje Hrvatskog festivala hrane i vina održat će se od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb. Na festivalu će biti predstavljena cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i Županije kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije. Cilj festivala je promocija domaće gastronomije i enologije i pozicioniranje Hrvatske kao uzbudljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.
Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati se s preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirat njihove proizvode koji će se prodavati po atraktivnim cijenama, razmjeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove.
Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana. Na čak dvije pozornice posjetitelji će imat priliku pratiti atraktivne kuharske show-ove vodećih domaćih i inozemnih kuhara, slastičara, autora kuharica, gastro blogera i domaćih zvijezda. Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima će omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju brojne recepte i kulinarske trikove.
Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina moći će sudjelovat na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznati se sa rijetkim autohtonim sortama i pratiti atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara.
Posebnost ovog festivala jest što na jednom mjestu povezuje proizvođače hrane, vinare, HoReCu i srodne industrije i omogućuje im razmjenu iskustava, poslovnih prilika i pruža platformu za međusobno umrežavanje kao i kontakte sa relevantnim institucijama i strukovnim organizacijama. Poseban fokus festival posvećuje suradnji sa županijama koje su sve zastupljene na festivalu i čije predstavljanje jedinstvenih, autohtonih proizvoda pomaže u njihovu brandiranju i čini ih turistički atraktivnim destinacijama nevezano za turističku sezonu.
Sve ove prednosti festivala koji je prerastao u vodeće regionalno gastronomsko događanje prepoznali su i podržali Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarsva, Hrvatska gospodarska komora, Zajednica hrvatskih županija, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.