Događanja   >   Glazbena događanja   >   Joe Cocker   >

Joe Cocker

   Joe Cocker je glazbena legenda već više od 40 godina, te živi dokaz u današnjem glazbenom svijetu da se nakon duge i bogate karijere legendarne pjesme mogu  i dalje izvoditi prepoznatljivim blues-soul glasom prepunim emocija.
 Njegovi koncerti  posebnog su intenziteta i čarobnog doživljaja, a glazbeni kritičari  u Njemačkoj gdje je nedavno bio na turneji njegove nastupe opisuju ovako:  "Fantastičan show"- (Rhein-Neckar Zeitung) , "Neprekidne ovacije i aplauz. Odlične pjesme i predivan glas", (B.Z. am Sonntag)," Jedinstvena interpretacija" (Berliner Morgenpost). 
Glazbenik je karijeru započeo  1961. godine svirajući pod imenom Vance Arnold Cocker sa svojim bendom" Vance Arnold And The Avengers", a samo dvije godine kasnije nastupao je kao predgrupa "The Rolling Stonesima".
Proboj na vrhove top lista na svim kontinentima ostvario je 1969. godine kada je odlučio obraditi pjesmu The Beatlesa " With A Little Help From My Friends".


Pjesma  ga je očarala, te je dobila drugu dimenziju Cockerovom interpretacijom. Legendarna obrada zaživila je na Woodstock festivalu i postala je  svjetski hit u vrlo kratkom vremenu. Kritičari i dan danas njegov glas opisuju kao najbolji "bijeli" glas svih vremena. 40 godina nakon Woodstocka, umjetnikove izvedbe, neponovljivi hrapavi glas i vrhunske interpretacije nas i dalje oduševljavaju. Nakon odličnog koncerta u Puli 2005. u Zagrebu nas očekuje sjajan repertoar, koji će biti presjek najboljih uradaka u Cockerovoj karijeri te će nam uživo po prvi puta  predstaviti svoj zadnji album "Hard Knocks".
Možemo samo zaključiti: Neke stvari se nikada ne mijenjaju, a neke godinama postaju sve bolje i bolje – kao Joe Cocker!
 
Ulaznice za koncert ove glazbene legende podijeljene su u sljedeće kategorije:
PARTER VIP: 350 kn
PARTER SREDINA : 300 kn
PARTER : 250 kn
TRIBINE :280 kn
LOŽE: 600 kn
 
Kako je koncert sjedećeg tipa, broj ulaznica je ograničen,  a u prodaju je pušteno samo 8 100 ulaznica. Prodaja počinje 18. siječnja 2011. godine na svim prodajnim mjestima sistema Eventim .