Prijateljska utkamica: Hrvatska-Slovenija

 

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija na okupu je u Zagrebu za reprezentativni tjedan te će u Areni Zagreb trenirati sve do 28. listopada. U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva je na rasporedu 26. listopada u 18 sati u dvorani Stožice u Ljubljani, dok je uzvrat dva dana kasnije, 28. listopada, u Areni Zagreb s početkom u 20:15 sati. Ulaznice za utakmicu u Zagrebu u prodaji su putem sustava ulaznice.hr.
Iskusni vratar Mirko Alilović rekao je kako ga okupljanje reprezentacije uvijek veseli i istaknuo važnost utakmica sa Slovenijom: ''Dvije utakmice sa Slovenijom će nam dobro poslužiti. Slovenija je neugodna na domaćem terenu. Mlada su ekipa željna dokazivanja, ali i mi smo isto mlad i željni. Željni povratka među medalje. Idemo odigrati dvije utakmice i pokušati napraviti sve kako je Lino zamislio. Ovo je zatišje pred buru u 12. mjesecu.”
Hrvatski rukometaši u reprezentativnom tjednu osim dvije pripremne utakmice odraditi i niz aktivnosti sponzorskog karaktera. Izborniku Lini Červaru nedostajat će dvojica igrača na desnom vanjskom Marko Kopljar i Luka Šebetić koji su zbog ozljeda morali otkazati dolazak u Zagreb.
Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak naknadno će se priključiti reprezentaciji s obzirom na to da još uvijek neće biti na raspolaganju stručnom stožeru, a o njegovom angažmanu izbornik Lino Červar je naglasio: ‘‘Inzistirao sam na Domagojevom dolasku te će nam se on priključiti u prvom dijelu ovog ciklusa. Jako je važno da bude s nama, da osjeti atmosferu, a što je najvažnije da ovom akcijom potvrdimo kako nam je cilj stvaranje tima. Vjerujem kako ćemo na najbolji mogući način iskoristiti ovo kratko vrijeme da se pripremimo za sve ono što nas čeka u narednim akcijama i na Europskom prvenstvu u siječnju.”