Filip Hrgović- The Homecoming

 


 
Zagreb, 20. kolovoza 2018.Amir "Hardcore" Mansour (23-2-1, 16 KO) novi je Hrgovićev (5-0, 4 KO) protivnik, koji će zamijeniti Garyja Cornisha u meču za internacionalni pojas prema WBC-u 8. rujna u Areni Zagreb.
 
Zbog zdravstvenih razloga Cornish je svoje mjesto ustupio bivšem američkom i internacionalnom prvaku prema WBC-u, Mansouru, koji je dobio šansu za još jedan velik meč nakon pobjede nad zemljakom Travisom Kauffmanom početkom godine.
 
Usprkos promjeni suparnika, Hrgović je usredotočen na pobjedu. I dok brončani s Olimpijade u Riju priznaje da će morati prilagoditi pripreme svojem novom protivniku, ostaje izrazito motiviran da porazi Mansoura i osvoji svoj prvi veliki naslov.
 
"Nisam imao puno vremena proučiti svog novog protivnika", kaže Hrgović. "Znam da je ljevak te nešto niži od mojeg bivšeg suparnika pa ću prema tome mijenjati način priprema, ali, kao što uvijek tvrdim, moraš biti spreman poraziti svakoga ukoliko želiš postati svjetski prvak."
 
"Tehnički i fizički dio mojih priprema ostaje isti. Moram se pripremiti za tešku borbu protiv nekoga tko će sigurno biti jako motiviran da me porazi."
 
"Nikada ne želim rangirati boksače, no to što Mansour ima bolji međunarodni renking te puno iskustva, čini ga ozbiljnim suparnikom."
 
"Vjerujem da će Mansour biti jako motiviran pokazati svoju vrijednost tako da me porazi i podigne WBC internacionalni pojas. No, ja mu neću dati tu šansu. 8. rujna gledat ćemo dvojicu velikih šampiona u teškom meču u borbi za poštovanje koje zaslužuju."
 
Kompletni popis svih hrvatskih boksačkih talenata, koji će nastupiti te večeri bit će objavljen u idućim tjednima. Ulaznice za Zagreb Fight Night 8. rujna za meč Filipa Hrgovića protiv Amira Manosura od 110 kn dostupne su online na www.eventim.hr