Događanja   >   Glazbena događanja   >   Dream Theater   >

Dream TheaterKultna postava benda Dream Theater - James LaBrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy i Jordan Rudess prvi put zajedno na turneji nakon 14 godina!
 
Zagreb, 8. travnja 2024. - Dream Theater, dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedni od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u Zagreb 29. listopada. Koncert će se održati u Areni Zagreb, a na njemu će bend puna tri sata svirati Dream Theater klasike i omiljene pjesme obožavatelja iz svog bogatog kataloga. Europska dionica turneje posjetit će 23 grada, kreće 20. listopada i traje do 24. studenog, a Zagreb je jedini grad u regiji u kojem ovi legendarni metalci nastupaju. Pretprodaja ulaznica kreće u utorak, 9. travnja, a generalna prodaja u  petak, 12. travnja.
 
“40th Anniversary Tour 2024 - 2025.” obilježit će i povratak originalnog bubnjara benda Mikea Potronoya koji se bendu vratio nakon 13 godina odsustva. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Potronoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama. Dream Theater u svom DTHQ studiju upravo priprema 16. studijski album i prvi s Portnoyem nakon “Black Clouds & Silver Linings” iz 2009. godine. Više informacija o nadolazećem izdanju bit će otkriveno u budućnosti.


“Ova turneja će biti nevjerojatno posebna za sve nas! Svaki će koncert zasigurno biti ispunjeno iščekivanjem i raznim emocijama. Jedva čekamo ponovno zajedno stati na pozornicu i započeti ovu povijesnu proslavu 40 godina sa svima ove jeseni. Ovo je tek početak, a u nadolazećim mjesecima ćemo imati još mnogo uzbudljivih vijesti o Dream Theateru,” - objašnjava Dream Theater.
 
“An Evening With Dream Theater” donijet će publici u Zagrebu puna tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom; svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po dozi humora, ležernosti i improvizacije.
Pioniri progresivnog metala Dream Theater dijele jedinstvenu vezu s jednom od najstrastvenijih baza obožavatelja diljem svijeta, što dokazuju njihove tri nominacije za nagradu Grammy, osvajanje nagrade Grammy 2022. u kategoriji najbolje metal izvedbe za “The Alien” i 15 milijuna ploča prodanih diljem svijeta. Njihov drugi album “Images & Words” iz 1992. zaradio je zlatni certifikat  i dospio na Rolling Stoneovu listu "100 najboljih metal albuma svih vremena". Guitar World smjestio je sljedeći album “Awake” na prvo mjesto liste "Superunknown: 50 legendarnih albuma koji su definirali 1994." Obožavatelji su izglasali album “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” iz 1999. za “broj jedan progresivnih rock albuma svih vremena" u anketi Rolling Stonea iz 2012., a Classic Rock ga je rangirao kao "15. najveći konceptualni album".


2009. “Black Clouds & Silver Linings” je stigao na 6. mjesto Billboardove Top 200 ljestvice, a Dream Theater je 2013. držao tri mjesta na Top 10 ljestvici. Uz tri platinasta i dva zlatna videospota, grupa je 2010. primljena u Long Island Music Hall of Fame. U 2019. bend je nastavio širiti svoju publiku kada je izdao “Distance Over Time” koji je dobio pohvale kritike i pobrao veliki komercijalni uspjeh. Na svom 15. cjelovečernjem i drugom studijskom izdanju za “A View From The Top Of The World”, bend je nastavio postavljati izazove i pomicati svoje glazbene okvire - nešto što su radili više od 30 godina nastupajući zajedno. Bend je 2023. godine pokrenuo prvu turneju DREAMSONIC Tour - putujući progresivni glazbeni spektakl.
 
Pretprodaja ulaznica za ovaj prog rock spektakl kreće u utorak, 9. travnja u 10 sati, za sve pratitelje benda na platformi Spotify i pretplatnike Eventim newslettera. Generalna prodaja putem Eventim sistema i na Eventim fizičkim prodajnim mjestima od petka, 12. travnja u 10 sati. Cijena ulaznice kreće se od 42 do 99 eura.
 
VIŠE O DREAM THEATER:
www.dreamtheater.net
www.facebook.com/dreamtheater
twitter.com/dreamtheaternet
www.instagram.com/dreamtheaterofficial/

 
PRATITE CHARM MUSIC CROATIA:
www.facebook.com/charmmusiccroatia
www.instagram.com/charmmusiccroatia