Događanja   >   Sportska događanja   >   K-1 World Grand Prix   >

K-1 World Grand Prix

 Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti da će se završnica najprestižnijeg borilačkog turnira svijeta, K-1 World Grand Prixa, održati 15. ožujka u Zagrebu.

Prvi put u povijesti najbolji kick boksači svijeta će o pobjedniku Grand Prixa odlučivati izvan Japana, a čast organizacije ovog legendarnog turnira osam najboljih je pripala Fight Channelu i hrvatskoj metropoli.
Nakon "polufinala" i turnira šesnaestorice, koji se u listopadu održao u Tokiju, posljednja osmorica će u jednoj večeri u Areni Zagreb, odlučiti tko je najbolji od najboljih.
Za naslijediti velikane poput Ernesta Hoosta, Alistaira Overeema, Remyja Bonjaskog, Semmyja Schilta, Marka Hunta ili Andyja Huga, koji su se kitili ovim vrijednim naslovom, trebat će u jednoj večeri slaviti čak tri puta.
Posebnu podršku domaće publike imat će najbolji hrvatski borac i svjetska borilačka legenda Mirko Filipović. "Cro Cop" je 1999. već jednom bio u samom finalu ovog prestižnog turnira, a sada ima priliku ostvariti svoj veliki san u vlastitoj domovini i svom gradu.
Direktor Fight Channela i glavni producent priredbe, Orsat Zovko, je povodom potpisa ugovora o organizaciji K-1 World Grand Prixa u Zagrebu rekao:
„Ovo je zaista velika čast, ali i velika odgovornost s obzirom da je finale K-1 World Grand Prix daleko najprestižniji borilački događaj u svijetu.
Ovaj sportski spektakl je po važnosti i veličini uz bok organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva i Univerzijade kojima je Zagreb bio domaćin.
Radi se o priredbi čija slika uživo ide u gotovo sve zemlje svijeta, a hrvatska metropola će tih dana definitivno biti i svjetska borilačka metropola.
Posebno mi je drago što će jedan od najvećih hrvatskih sportaša već sada, Mirko Filipović, imati priliku ostvariti svoj veliki san i osvojiti K-1 WGP.
Već je jednom bio u samom finalu, a sada se nadam da će uz podršku pune Arene Zagreb, to i ostvariti. Pozivam sve da ga dođu bodriti 15. ožujka.“
Odluku da organizaciju K-1 World Grand Prixa povjeri Zagrebu i Fight Channelu, odnosno glavnom producentu Orsatu Zovku, vlasnik i predsjednik K-1 promocije, Mike Kim je komentirao ovim riječima:
„Vidio sam da gospodin Zovko zna što je K-1 bio zadnjih 20 godina i da ima viziju kakav bi K-1 trebao biti u budućnosti.
Rezultati Fight Channela i produkcija Final Fight turnira iz ožujka 2013. su me uvjerili da je Zovko pravi odabir, odnosno da je Zagreb pravi domaćin našeg završnog turnira.“

ULAZNICE

Ulaznice kreću u prodaju 01.02.2013. na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, ukoliko želite pogledati rang cijena ili obaviti online kupnju kliknite ovdje.
Obavijest za osobe sa invaliditetom, klikni ovdje.
Ukoliko želite vidjeti koja se cijena odnosi na koji dio dvorane kliknite ovdje.