Europsko seniorsko prvenstvo u mačevanju 2013

 EUROPEAN SENIOR CHAMPIONSHIPS ZAGREB 16 .– 21.06.2013
                                                                         
Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, gradonačelnika Milana Bandića, u Zagrebu će se od 16. do 21. lipnja 2013. godine, samo nekoliko dana prije ulaska Hrvatske u EU, održati Europsko prvenstvo u mačevanju.
Nakon 2012. godine u kojoj smo plasmanom floretaša Bojana Jovanovića zabilježili najveći uspjeh u povijesti mačevanja u Hrvatskoj, ponosni smo što možemo najaviti dolazak najboljih europskih sportaša mačevaoca na Europsko prvenstvo u mačevanju za seniore (u svim kategorijama i disciplinama) koje će se u Zagrebu održati od 16. do 21. lipnja 2013. godine u Areni Zagreb.
Iako u Hrvatskoj mačevanje ima etiketu 'malog' sporta, zahvaljujući rezultatima koje postižu naši sportaši svih dobnih uzrasta, te marljivom i vrijednom radu cijelog saveza, Hrvatska je prepoznata kao zemlja kojoj se može povjeriti organizacija ovog velikog i jakog prvenstva.
Europsko prvenstvo u mačevanju jedan je od najvećih događaja u sportskoj sezoni.

2013 Serge Timacheff/FIE

 Dosadašnji gradovi domaćini bili su talijanski, francuski, engleski, ruski i mnogi drugi, veliki europski gradovi. 
Na samom natjecanju očekuje se nastup oko 450 pojedinaca i 100 ekipa iz oko 40 europskih zemalja. 
Budući da je mačevanje vrlo popularan sport posebno u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, njihove sportaše i izvan granica zemlje, prate vjerni navijači, koji tako uz praćenje najboljih mačevaoca u Europi i svijetu, koriste priliku da upoznaju zemlju i običaje grada domaćina.
Na natjecanju će nastupiti i hrvatska reprezentacija predvođena Olimpijcem Bojanom Jovanovićem.
Vjerujemo kako će upravo zahvaljujući ovom prvenstvu i ostatak svijeta imati priliku upoznati Zagreb i Hrvatsku, koja će biti domaćin Europskog prvenstva u povijesnom trenutku kada će 'sve oči ovoga svijeta' biti okrenute upravo prema glavnom gradu nove 28 zemlje članice EU.   
Hrvatska tako ove godine po drugi put (poslije svjetskog prvenstva za juniore i kadete održanom u Poreču) ima priliku organizirati veliku sportsku priredbu i to baš u godini 100-te obljetnice FIE (Svjetske mačevalačke federacije).
Tako će se u Zagrebu , dan uoči početka Europskog prvenstva 15. lipnja, u hotelu Four points Panorama, održati Izborni kongres Europske konfederacije, koju čine predstavnici 45 federacija europskih zemalja.
Očekujemo dolazak i predsjednika FIE gosp. Alishera Usmanova, koji bi u Zagrebu trebao boraviti od 14-16. lipnja, te sudjelovati na svečanom otvorenju prvenstva u nedjelju 16. lipnja u 17 sati.
Na službenim stranicama saveza HMS i Europskog prvenstva možete saznati sve što Vas zanima, i upoznati maskotu Europskog prvenstva u Zagrebu – našeg dobro poznatog Zagija.

2013 Serge Timacheff/FIE

U nastavku pogledajte raspored sportskih natjecanja za EURO:
 
Natjecanje započinje u nedjelju 16. u 9 sati nastupom u floretu za žene i maču za muškarce (pojedinačna natjecanja). U ovim kategorija također će nastupiti naši predstavnici.
 
17. 6. Ponedjeljak: nastupaju muškarci u floretu (gdje nastupaju pojedinačno i članovi naše seniorske reprezentacije predvođena Bojanom Jovanovićem). Također u 9 sati započinju i natjecanja u sablji za žene.
 
18.6. Utorak: započinju natjecanja ekipna za ženski floret i muški mač (početak i jednog i drugog natjecanja u 9 sati)
 
19.6. Srijeda: Mač - žene pojedinačno i sablja muškarci pojedinačno
 
20.6. Četvrtak : Ekipno natjecanje za muškarce u floretu i žene u sablji
 
21.6. Petak Ekipno natjecanje mač žene i ekipno sablja muškarci

ULAZNICE:

Ulaznice će se prodavati u sustavu prodaje karata Ulaznice.hr, iste se mogu nabaviti i putem on-line na www.ulaznice.hr te na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima.
Prodavat će se ulaznice isključivo za sektor B.
Blagajne za prodaju ulaznica u Areni Zagreb radit ce od 08:30 - 18:00 sati i to svaki dan turnira.
Prodaja ulaznica kreće od 10.06.2013.
 
Napomena: Natjecanja započinju svaki dan u 9, a finala se očekuju u 18 sati.