Događanja   >   Sportska događanja   >   GLORY 14   >

GLORY 14

 

Nakon K-1 World Grand Prix Finala koje se pod produkcijom Fight Channela održalo u Zagrebu ove godine, hrvatska metropola će godinu dana kasnije ponovno biti centar svjetske borilačke scene. Čelnik Fight Channela Orsat Zovko u zagrebačku Arenu 8. ožujka dovodi trenutačno planetarno najjaču kick boks promociju, Glory World Series. Uz koprodukciju Fight Channela, Zagreb će ugostiti Glory 14, a priredbu predvode Mirko "Cro Cop" Filipović i Remy Bonjasky.
Zbrojeno, hrvatski as i "Leteći gospodin", kako nazivaju legendarnog Bonjaskog, u svojim kolekcijama imaju čak četiri K-1 WGP pojasa te se obojica smatraju jednima od najboljih boraca u povijesti sporta.
Filipoviću će to biti debi u Gloryju nakon ovogodišnjeg osvajanja K-1 World Grand Prixa čime je zaokružio sjajnu epizodu od povratka u kick boks vode koje se dogodilo 2012. na Cro Cop Final Fightu u Zagrebu. Zbrojeno, Filipović ima impresivnih deset pobjeda u nizu, a posljednji meč u ovoj konkurenciji je odradio upravo u zagrebačkoj Areni protiv Ismaela Londta. Među deset uzastopnih pobjeda je i ona protiv Bonjaskog 2002. godine na K-1 WGP-u u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi te će Bonjasky pokušati osvetiti taj poraz.
"Letećeg gospodina" ne treba posebno predstavljati jer se radi o trostrukom K-1 WGP šampionu koji je u svojoj karijeri pobijedio baš sve najbolje borce u ovom poslu. Pod njegovim šakama i opasnim koljenima padali su Gohkan Saki, Badr Hari (dva puta), Jerome Le Banner, Ray Sefo, Ernesto Hoost, Stefan Leko, Bob Sapp, Gary Goodridge, Might Mo... Niz bi mogli nastaviti gotovo u nedogled, zato je dovoljno istaknuti brojku od 96 profesionalnih mečeva koju će dostići upravo u hrvatskoj metropoli. Meč Cro Cop vs. Bonjasky je borilačka poslastica koja će bez sumnje učiniti Zagreb 8. ožujka svjetskom borilačkom metropolom svijeta.
U Zagrebu će nastupiti još dva Hrvata, Igor "Istrian Warrior" Jurković i Mladen Brestovac. Porečki udarač je već neko vrijeme pod Gloryjevim ugovorom te će u Zagrebu tražiti povratak nakon poraza na priredbi u New Yorku. Za Brestovca će Arena značiti i debi u Gloryju i ovo je za zagrebačkog gorostasa bez sumnje prilika karijere koju ne smije propustiti.
Dolazak Glory WS-a u Zagrebu je veliko priznanje Hrvatskoj kao prepoznatoj borilačkoj velesili, ali i Fight Channelu koji se u dvije godine postojanja promovirao kao jedan od najpoznatijih svjetskih televizijskih borilačkih brandova. Nakon produkcije K-1 WGP Finala, suradnja s Gloryjem znači dodatnu potvrdu kvalitete onog što je već učinjeno i povjerenje koje se daje samo najboljim produkcijskim kućama svijeta.

Pogledajte čitav FIGHT CARD:

Glavne borbe:
Mirko Filipović - Remy Bonjasky
Andy Ristie - Davit Kiria

Turnir izazivača -85 kg:
Sahak Parparyan - Jason Wilnis
Dustin Jacoby - Alex Pereira
Finale turnira

Superfight series:
Michael Duut - Igor Jurković
Mladen Brestovac - Jahfarr Wilnis
Shemsi Bequiri - Murtel Groenhart
Benjamin Adegbuyi - Dmitri Bezus
Albert Kraus - Meenayothin Aikpracha
Karapet Karapetyan - Arthur Kyshenko

Uvodne borbe:
Tomaš Hron - Dino Belošević
Mladen Kujundžić - Elmir Mehić
Samo Petje - Lirim Ahmeti


Ulaznice u prodaji!!
Ulaznice za GLORY 14 ZAGREB se nalaze u prodaji od srijede, 8. siječnja u online sustavu Eventima i fizičkim poslovnicama istog distributera.
Cijene ulaznica su prilagođene hrvatskom tržištu i kreću se već od 90 kuna. Kapacitet Zagrebačke Arene za ovu prigodu se kreće oko 15 tisuća mjesta.
Ovo će Filipoviću biti treći nastup i peti meč u jednoj od najljepših dvorana Europe. Prvi put je u "ljepotici" nastupio 2012. na Cro Cop Final Fightu da bi otprilike godinu dana kasnije u istoj dvorani ostvario jedan od svojih životnih snova. Na završnici K-1 WGP Finala Filipović je svladao tri protivnika u jednoj noći i okitio se naslovom pobjednika prestižnog turnira.
Sve dodatne informacije o samoj priredbi potražite na službenim stranicama Gloryja.