arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Andrea Bocelli   >

Andrea Bocelli

10.03.2018

 

Nakon nešto više od tri godine slavni talijanski tenor vraća se pred hrvatsku publiku, koja će u veličanstvenoj izvedbi moći uživati na Međunarodni dan žena 8. ožujka
 
Zagrebačka Arena još jednom će biti poprište vrhunskog glazbenog spektakla. Povodom Međunarodnog dana žena, pjevačka zvijezda vječnog sjaja Andrea Bocelli četvrti će put nastupiti pred domaćom publikom, koja ga je svaki put ispratila s oduševljenjem i ovacijama. Reakcije su to posve zaslužene, jer je ime ovog talijanskog tenora jamstvo jedinstvenog i vrhunski produciranog glazbenog događanja koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje klasične glazbe.
„Nitko ne odlučuje postati pjevač, reakcija ljudi to odlučuje za vas“, izjava je to Andree Bocellija koja na najbolji način opisuje put ovog karizmatičnog umjetnika. Porijeklom iz opjevane talijanske regije Toscane, iz koje su ponikli i glazbeni divovi Puccini i Mascagni, na putove svjetske slave zakoračio je prije gotovo četvrt stoljeća pobjedom na festivalu u san Remu. Ubrzo je slijedila i prva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, nakon čega su se uspjesi nezaustavljivo počeli nizati. Ipak, najvećom prekretnicom smatra se pjesma „Con te partiro“, čija je inačica u duetu sa svjetski poznatom sopranisticom Sarom Brightman 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Uspjesi su se nastavljali – kroz brojne nastupe i objavljene albume Bocelli je stekao naklonost najšire publike, ali i kolega glazbenika i glazbenih kritičara. Njegov 14. po redu studijski album „Passione“ iz 2014. godine označio je suradnju sa zvijezdama Jennifer Lopez, Nelly Furtado i trubačem Chrisom Bottijem. Za svoj sljedeći studijski album primio je nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg tradicionalnog pop vokalnog albuma.
Nakon svjetala pozornica kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu te njujorški Central Park , Andrea Bocelli za publiku u zagrebačkoj Areni pripremio je pravu glazbenu poslasticu. Najavljen program predviđa dva dijela – u klasičnom dijelu tenor će izvoditi najpoznatije operne arije, dok će se u drugom dijelu posvetiti vlastitim najvećim hitovima. Nakon 80 milijuna prodanih nosača zvuka i brojnih osvojenih nagrada, tenor čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija održat će novi veličanstven nastup na dan posvećen svim damama.
Ulaznice za ovaj koncertni spektakl  mogu se nabaviti na www.eventim.hr