arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   David Garrett   >

David Garrett

13.10.2018

 

U sklopu turneje „Explosive“ u Hrvatskoj 13. listopada nastupa svjetski priznati glazbenik, koji je vještinom i talentom osvojio koncertnu publiku diljem svijeta
 
Nakon zvijezda kao što su Rod Stewart, Andrea Bocelli i Andre Rieu, organizator Star Produkcija za jesen sprema nove glazbene poslastice! Prva na red stiže u listopadu, kada će u sklopu turneje Explosive u Zagrebu nastupiti njemačko-američki violinist David Garrett. Iako ovo nije njegov prvi nastup u Zagrebu, jedan od najpoznatijih glazbenika mlađe generacije prvi će put publici predstaviti novi glazbeni izričaj:
 
„Ono po čemu je Garrett najpoznatiji je kombinacija karizme rock zvijezde i fantastičnog talenta te ga često opisuju kao izvođača klasične glazbe koji zamagljuje granice između Mozarta i Metallice. Iznimno nam je drago što ćemo ga dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika“ – poručuje direktor Star produkcije Alen Ključe.
 
Nadimak „vražji violinist“ Garrett je zaslužio kako izvanrednom vještinom, tako i svojom izvedbom naslovne skladbe za biografski film o najslavnijem virtuozu na violini svih vremena Paganiniju. Od svog prvog nastupa s Hamburškom filharmonijom u dobi od samo 11 godina, kada mu je njemački predsjednik Richard von Weizsäcker poklonio prvu Stradivarius violinu, do danas prodao je više od tri milijuna albuma i diljem svijeta osvojio čak 23 zlatnih i 16 platinastih nagrada. U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata, a među njegove vjerne obožavatelje ubrajaju se i britanska kraljica Elizabeta, bivši američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel i mnogi drugi. Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova. Također je i slavljeni kompozitor – za album povodom aktualne turneje skladao je čak 11 vlastitih kompozicija.
 
Ovo su samo neke od najzanimljivijih činjenica iz života i karijere Davida Garretta. Uvjerite se u njegovu karizmu na licu mjesta i na vrijeme rezervirajte ulaznice za njegov zagrebački nastup! Ulaznice su u prodaji na www.eventim.hr.