arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Plavi orkestar na povratničkoj turneji   >

Plavi orkestar na povratničkoj turneji

Subota, 13.03.2010.

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pop bendova u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, sarajevski Plavi Orkestar, 2010. godinu obilježit će novim pjesmama i velikom povratničkom ex-Yu turnejom.Čuvena sarajevska grupa u Zagrebu će nastupiti,  prvi put poslije 10 godina,13. ožujka 2010. u Areni Zagreb.

Bend Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu, u okviru pokreta „Nju primitivs", zajedno sa Zabranjenim pušenjem, Elvisom J. Kurtovićem i drugima. Kritičari ocjenjuju Plavi Orkestar kao "kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih". Plavi Orkestar je do sada izdao 8 albuma, prodanih u 5 milijuna kopija, te obišao svijet na mnogobrojnim turnejama sa više od 1.500 koncerata. Posljednji put na sceni su se pojavili 2000. godine. Karijeru Plavog Orkestra obilježili su veliki hitovi, poput antologijskih pjesama: Suada, Kaja, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te, Kad mi kažeš paša, Simpatija, Ako su to samo bile laži, Odlazim, kao i mnoge druge pjesme, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

Iako ih nije bilo dugo u javnosti, Plavi Orkestar je posljednjih godinu dana posvetio svom novom albumu i pripremama za veliku ex-Yu turneju. Već od sredine studenog svi ljubitelji Plavog Orkestra moći će uživati u njihovom novom singleu, a novi album, koji će donijeti još novih velikih hitova, izlazi početkom veljače 2010. godine.

Karte za ovaj veliki glazbeni spektakl se mogu kupiti od ponedjeljka 12. listopada na svim prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica su 160kn za fan pit, 130kn za parter, 160kn za donje tribine i 130kn za gornje tribine.