arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   Placido Domingo   >

Placido Domingo

21.10.2011


 Placido Domingo jedan je od najpoznatijih tenora i najmarljivijih glazbenika svog vremena. Placido je: „Najveći operni umjetnik modernog doba“, kako piše britanski "The Guardian".
Poznat je po svom jedinstvenom, dramatičnom glasu s rasponom od više od četiri pune oktave.  
Sa 130 opernih uloga u svom repertoaru, pjevao je u više uloga nego ijedan drugi umjetnik u povijesti.Rođen u  Španjolskoj 21.siječnja 1941. godine  Placido je jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih opernih pjevača ikada.Placido je prvi Grammy osvojio 1971 godine , a do sada ih je osvojio ukupno 8 (osam).
Nositelj je najviših državnih priznanja ne samo u rodnoj Španjolskoj, već i u Francuskoj,Meksiku, i SAD u. 
 Njegov nastup u Puccinijevoj operi Tosca u TV prijenosu, je vidjelo više od milijardu ljudi u 117 zemalja svijeta     Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje,ponosni smo što je i Zagreb dobio tu čast da ugosti velikog Placida Dominga. 
Svjetsku popularnost kod svih generacija Placido je stekao nastupajući sa dva popularna tenora:Jose Carrerasom i Lucianom Pavarottijem, njih trojica činili su nezaboravni trio"Tri tenora"" .
Sav prihod od prvog koncerta koji su "Tri tenora" održali na stadionu u Rimu uoči FIFA Svjetskog nogometnog kupa 1990 išao je  zakladi  Jose Carrerasa za pomoć oboljelim od leukemije"José Carreras International Leukemia Foundation".
Nakon tog koncerta održavali su spektakularne nastupe diljem svijeta i svojim koncertima pomogli  brojne humanitarne akcije i zaklade.
Slavni operni pjevač  nastupit će u zagrebačkoj Areni u pratnji Zagrebacke filharmonije, pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna I goste.

Ulaznice u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima I online: www.eventim.hr