arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Ostala događanja   >   The Great Gatsby   >

The Great Gatsby

14.10.2017 u 20:00h

 

Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, TheGreat GatsbyBallet napokon stiže i u Zagreb!Čini se da će 2017. godina biti jedna od zanimljivijih, ako je suditi po glazbeno-kulturnoj ponudi i interesu same publike. Nakon rasprodanog mjuzikla Cats, Arena Zagreb bit će domaćin još jednog spektakla kultnog renomea, ovaj put baletnog – The Great Gatsby Ballet – koji u Zagreb stiže 14. listopada 2017. godine.
The Great GatsbyBallet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.

Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.
Fitzgeraldova knjiga pa potom i film koji je nastao po knjizi "Great Gatsby", već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.

Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige - Great Gatsby Ballet - vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.
Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, LennyjaKravitza, U2 , PatrickaSwayzea…
Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby.
Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja.
Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom „Radio&Juliet“.
The Great Gatsby je istinski vizualno-glazbeno-plesni spektakl koji ne smijete propustiti, a ovaj projekt s pravom nazivaju „blockbuster“ budući da su sve izvedbe eurospke turneje, do sada, bile rasprodane.

Što publiku očekuje u Areni, pogledajte na linku - https://youtu.be/NWbESitMruE

S obzirom na veličinu i zahtjevnost scenografije i produkcije, Arena Zagreb bit će sasvim prilagođena pozornici, scenografiji i gledateljima, pri čemu će se u prodaji naći svega  4.000 ulaznica, a ulaznice su isključivo za sjedeća mjesta.
Ulaznice za The Great GatsbyBallet su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na www.eventim.hr
Cijene se kreću od 180 do 450 kuna, ovisno o mjestu sjedenja, a detaljan prikaz cjenovnih kategorija kao i slobodnih mjesta nalazi se na ovom linku - http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/the-great-gatsby-ballet-zagreb-arena-960931/performance.html
****

Aktualne vijesti i zanimljivosti o baletu pratite putem facebook stranice organizatora: ARTentainment - https://www.facebook.com/ARTentainment/