arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Ostala događanja   >   PLACE2GO 2019   >

PLACE2GO 2019

15.- 17.03.2019.



Ovogodišnje izdanje PLACE2GO međunarodnog sajma turizma održat će se od 15. do 17. ožujka 2019. godine u Areni Zagreb uz Sjevernu Makedoniju kao zemlju partnera
Više od 200 izlagača iz 22 zemlje, nagradne igre, stručni paneli i atraktivna predavanja iskusnih putnika i poslovni susreti – obilježit će najveći do sada, osmi Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, koji će se održati od 15. do 17. ožujka u Areni Zagreb. Vodeći domaći turistički sajam se u sedam godina postojanja etablirao kao platforma koja na vrlo uspješan način povezuje međunarodne turističke subjekte s potencijalnim poslovnim partnerima, tvrtke iz turističkog segmenta sa sadašnjim i budućim putnicima te općenito kao događaj koji na jednom mjestu okuplja velik broj etabliranih putopisaca i utjecajnih osoba iz svijeta putovanja. Posjetitelji imaju priliku upoznati se s brojnim svjetskim destinacijama, ostvariti popuste na putovanja, osvojiti brojne nagrade te iz prve ruke čuti iskustva brojnih putnika. Da će svaki zaljubljenik u putovanja naći nešto po svom ukusu pokazuje i popis zemalja izlagača, koji dolaze iz bliske nam Makedonije, Slovenije, BiH, Srbije i Austrije; ali i dalekih destinacija poput Tajlanda, Indonezije, SAD-a i Indije, pa sve do egzotičnih Sudana, Gane i Tanzanije koje se premijerno predstavljaju u Hrvatskoj.
Prvi dan sajma namijenjen je isključivo akreditiranim poslovnim korisnicima. B2B dan u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij povezat će više od tisuću turističkih profesionalaca koji žele uspostaviti nove poslovne kontakte, podijeliti ključna znanja o turističkoj djelatnosti te osigurati veće poslovne rezultate u 2019. te nazočiti zanimljivim predavanjima i radionicama vezanim uz trendove u turizmu.
Posjetitelje Sajma i ove godine očekuju zanimljiva i inspirativna predavanja. Tako će nas Putoholičari povesti na put oko svijeta u 30 dana, a Slobodan Tomić u jednu od najtajanstvenijih država svijeta, Sjevernu Koreju. Poznati glumac Goran Grgić govorit će nam o metodama kojima u čestim poslovno uvjetovanim putovanjima spaja ugodno s korisnim, a njegov imenjak Jović približit će nam Bali kroz još jednu fascinantnu audiovizualnu priču. Ivan Bengeri autor popularnog bloga Idemo putovati, jesti i piti i iskusna putnica Jadri Apostolov dočarat će nam iskustvo sudjelovanja na jednom od najpoznatijih svjetskih hodočašća – Camino de Santiago (Put sv. Jakova).
Časna uloga prve zemlje partnera Sajma pripala je Sjevernoj Makedoniji, destinaciji koja iz godine u godinu privlači sve više Hrvata. Već šestu godinu generalni sponzor sajma je Turkish Airlines, zrakoplovna tvrtka koja je širenjem flote i mreže odredišta te ulaganjem u implementaciju inovativnih ideja u posljednjih nekoliko godina uvelike učvrstila svoju poziciju na globalnom tržištu. Uz već spomenutog generalnog sponzora Turkish Airlines te zlatnog sponzora Click IT, vrijedi istaknuti i sponzore Sajma TotalTV i Stanić, službeni rent-a-car Sajma Sixt te Adriatic osiguranje kao službene osiguravatelje. Vodeći hrvatski sajam turizma i ove je godine podržan od strane Predsjednice RH, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Grada Zagreba kao i Turističke zajednice Grada Zagreba.
www.place2go.org