arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   IRON MAIDEN   >

IRON MAIDEN

22.05.2022
IRON MAIDEN NAJAVLJUJE JOŠ 6 EUROPSKIH NASTUPA NA AKTUALNOJ TURNEJI LEGACY OF THE BEAST 2022 UKLJUČUJUĆI I ONAJ U ZAGREBAČKOJ ARENI 22. SVIBNJA 2022.

ULAZNICE U PRODAJI OD 6. PROSINCA 2021. GODINE U 10 SATI
 

 
Zagreb, 1. prosinac 2021. – IRON MAIDEN najavljuje nastavak europskog dijela turneje Legacy Of The Beast 2022, a na listu već potvrđenih nastupa, dodano je još šest gradova, uključujući Arenu Zagreb 22. Svibnja. Ulaznice kreću u prodaju 6. prosinca u 10 sati te će se moći kupiti putem sustava Eventim. Kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maidena održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda Lord Of The Lost.
 
Glazbeni spektakl Legacy Of The Beast vidjelo je već gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom najomiljenih hitova fanova koji predstavljaju presjek njihovog glazbenog puta kroz desetljeća. Turneja 2022 će uključivati i neke od pjesama s najnovije Maidenova studijskog albuma Senjutsu, koji je debitirao na #1 u Hrvatskoj, a koje će se prvi put svirati uživo.
 
Sljedećeg ljeta konačno ćemo moći nastaviti turneju Legacy of the Beast po europskim arenama i stadionima, koja je prvobitno bila predviđena za 2020. te nakon toga dvaput odgađana! Oduševljeni smo što smo bili u mogućnosti dodati nastupe u velikim istočnoeuropskim gradovima, uključujući i Ukrajinu gdje nikada nismo svirali. Napravit ćemo nekoliko promjena u produkciji i set listi kako bismo uključili neke pjesme s našeg novog albuma Senjutsu pa će tako nastavak turneje Legacy Of The Beast iz 2022. biti još uzbudljiviji i spektakularniji od hvaljenog originalnog showa. Možete biti sigurni da ćemo i dalje svirati sve "hitove" i da ćete moži vidjeti sve ključne elemente originalne turneje poput Spitfirea, Icarusa, Hella, bacače vatre, pirotehnike i ostalog! Samo ćemo malo sve prodrmati, a Trooper Eddie će dobiti ozbiljnu konkurenciju u novom Senjutsu “svijetu” koji dodajemo”, dodao je Rod Smallwood, menadžer benda.
 
Jako se veselimo našem povratku u Europu sljedeće godine i sjajno je što smo uspjeli potvrditi Zagreb kao i ostale velike gradove u istočnoj Europi.  Sve su to veliki gradovi u kojima nas čeka puno naših vjernih obožavatelja. Uzbuđen sam i zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo pokazati sve što smo vam pripremili. Cijeli bend je stvarno uživao u dosadašnjem dijelu turneje Legacy i ne možemo dočekati da se vratimo na put, da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo vas sve opet!“, izjavio je Bruce Dickinson, glavni vokal Iron Maidena. 
Europski dio turneje:
 
MAY 22               HRVATSKA                                        ARENA ZAGREB
MAY 24               SRBIJA                                               BELGRADE, STARK ARENA
MAY 26               RUMUNJSKA                                    BUCHAREST, ROMEXPO OUTDOOR
MAY 29               UKRAJINA                                         KYIV, VDNG
JULY 13               BUGARSKA                                       SOFIA, ARENA ARMEEC
JULY 16               GRČKA                                              ATHENS, OLYMPIC STADIUM
 
Kompletna lista datuma svih europskih nastupa turneje Legacy Of The Beast 2022, može se pronaći na službenoj stranici www.ironmaiden.com.
Produkcija i set lista turneje Legacy of the Beast inspirirana je istoimenom besplatnom mobilnom igrom koja je dostupna na iOS i Android platformama na www.ironmaiden.com/play.