arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Ostala događanja   >   PLACE2GO   >

PLACE2GO

08.- 10.04.2022.



Ovogodišnje izdanje PLACE2GO međunarodnog sajma turizma održat će se od 8. do 10. travnja 2022. godine u Areni Zagreb
Ožujak 2022 – Međunarodni sajam turizma PLACE2GO uskoro će deveti put ugostiti turističke djelatnike iz cijeloga svijeta, putnike s neskrivenom strašću za otkrivanjem novih destinacija, ali i onih koji tek planiraju svoje prvo putovanje. Formula dugovječnosti najvećeg turističkog sajma u Hrvatskoj je zanimljiv sadržaj u svima prihvatljivoj formi – formi osobnih susreta. Tako je organizator omogućio izlagačima da na poslovnom danu, sada već popularnom B2B Fridayu upoznaju kolege iz turističkog sektora, i da se predstave jedni drugima sa tendencijom dogovaranja međusobne suradnje. Želja za osobnim susretima sada posebno dolazi do izražaja nakon gotovo dvije godine online sastanaka.
B2B Friday će ove godine programski ugostiti Smart tourism Meet up, platformu koja se etablirala u ovom zahtjevnom korona periodu i okupila stručnjake iz svih podgrana turističkog sektora. Ujedno programski dio Smart tourism Meet up-a izravno će se prenositi preko platforme Smart tourism pa će ga moći pratiti i oni koji neće moći biti fizički na sajmu.
Vikend scena je namijenjena blogerima, putopiscima i avanturistima koji će svoje doživljaje prenijeti, nadamo se, brojnoj publici. Među njima su i Putoholičari, Dejan Nemčić, Ribafish, Slaven Škrobot i mnogi drugi…
Ove godine PLACE2GO će po prvi puta ugostiti izlagače iz Crne Gore i Nizozemske, a neke od atraktivnih destinacija poput Maldiva, Indonezije i posebno Indije koja će se predstaviti u sasvim novom svjetlu, a koja je ujedno i Zemlja-partner ovogodišnjeg sajma iznenaditi će svojom bogatom ponudom destinacija. Tu su tradicionalno i mnoge slovenske tvrtke sa bogatom ponudom termi, svima nam znani talijanski Gardaland, naši susjedi iz Bosne i Hercegovine s ponudom adrenalinskog turizma i Srbije sa neodoljivim city breakovima, te mnogobrojni hrvatski izlagači. Posebno bi istaknuli zajedničko predstavljanje gotovo svih hrvatskih Nacionalnih parkova i Parkova prirode, te po prvi puta predstavljanje Hrvatskih kulturnih ruta Vijeća Europe. Biti će tu izlagača od Slavonije preko Zagorja, Hrvatskog Primorja i Gorskog Kotara, pa preko Like do sve bližeg nam Dubrovnika.
Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, ulaz na sajam će biti dozvoljen svima koji daju na uvid covid potvrde, a za one koji ih nemaju brzo testiranje će biti omogućeno ispred Arene.
 
Damjana Domanovac, idejna začetnica i direktorica PLACE2GO sajma sljedećim je riječima najavila 9. izdanje PLACE2GO sajma: „Ovogodišnji sajam je po mnogočemu specifičan. Osim što smo mi kao organizatori iznimno motivirani nakon dvije godine „zimskog sna“ na organizaciju jednog ovakvog turističkog susreta, veliki izazov nam je pripremiti ga i organizirati u vrlo kratkom, usudila bi se reći rekordno kratkom vremenu. To nam je pokazalo koliko kreativni moramo biti kako bi dosegli standarde koje smo sami prošlih godina postavili. Ali naša publika zna nagraditi trud i srčanost pa stoga očekujemo da će nas nagraditi mnogobrojnom posjetom. Posebno smo ponosni što smo uz naše drage partnere i dalje uspjeli osigurati besplatan ulaz za sve posjetitelje“ dodala  je Domanovac.