arena zagreb arena zagreb
Događanja



Obavijesti
Početna   >   Događanja   >   Glazbena događanja   >   2CELLOS   >

2CELLOS

19.09.2022.



Nakon provedenih 10 godina kao 2CELLOS, izdanih 6 studijskih albuma, skupljenih više milijardi streamova, nastupa na kultnim mjestima diljem svijeta I prodanih skoro milijun ulaznica za svoje energične nastupe, duet Luka Šulić I HAUSER danas najavljuju svoj posljednji nastup u Zagrebu u sklopu svjetske turneje I objavljuju kako je 2022. posljednja godina u kojoj nastupaju kao 2CELLOS!

 

Par je rekao:

"Ova turneja je kulminacija svega što smo kao 2CELLOS postigli. Ovo će biti najjači koncerti, s najvećim brojem posjetitelja. Popeli smo se zajedno na planinu I dosegli vrh onoga što možemo zajedno napraviti. Sve što smo naučili iz zajedničkog sviranja uložiti ćemo u ovu turneju. Koncerti će biti intenzivni, biti će snažni, biti će dirljivi I emotivni. Sve što možemo I znamo pokloniti ćemo publici – I onda možemo “umiroviti” 2CELLOS. Jeste li spremi proslaviti to sa nama?”

 

Zagreb se, prema odluci ovih virtuoza, našao na posljednjem mjestu europskog dijela turneje I to s razlogom. Naime, prema riječima slavnog dvojca “Tu smo sve počeli, tu želimo I završiti” Zagreb je postao zadnja europska destinacija na kojoj će zajedno zasvirati ovaj planetarno popularni duet. To je ujedno I prilika za sve fanove iz Hrvatske , ali i iz okolice, da zadnji put vide I čuju 2CELLOS uživo. I kao što su sami naveli, ova će turneja biti nabijena energijom I emocijama kao niti jedna do sada.

A Zagreb je dobio počasno mjesto.

 

O 2CELLOS

2CELLOS je ekelektična međunarodna senzacija koju čine dvoje klasično obrazovanih violončelista, a koji su postali slavni zahvaljujući videu iz 2011. Gdje izvode svoju verziju “Smooth Criminal” od Michaela Jacksona. Video je postao viralan I sve ostalo je povijest. Du, LUKA I HAUSER su od tada stvorili ime za sebe svojim električnim I dinamičnim stilom sviranja. Zajedno, 2CELLOS su skupili više od zapanjujućih 1.3 milijarde pregleda na You Tubeu, 5.5. milijuna pretplatnika, milijardu streamove I prodali gotovo milijun ulaznica. 2CELLOS su violinčelo doveli do nezamislivih visina svojim stilskim potpisom koji briše granice između žanrova, od klasične I filmske, do popa I rocka. Poznati po električnim nastupima, 2CELLOS su rasprodali koncerte diljem svijeta kao I kultna mjesta poput New York City Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sydney Opera House. Duo je svirao uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andree Bocelli, RHCP, Queens of the Stone Age I Geogea Michaela I mnogih drugig. A osobno ih je odabrao sir Elton John kojem su bili I predgrupa I dio live benda ove glazbene ikone. 2CELLOS su 2021. obilježili 10. godišnjicu stvaranja, a koju će u 2022. proslaviti svjetskom I posljednjom turnejom.