arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Ostala događanja   >   Place2Go 2023   >

Place2Go 2023

24.- 26.03.2023.Vodeći turistički stručnjaci i poznati influenceri stižu na Place2Go sajam turizma
 
Deseti međunarodni sajam turizma Place2Go ove će godine u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka predstaviti brojne domaće i međunarodne destinacije i turističke trendove. Uz domaće i regionalne izlagače, posjetitelji će dobiti priliku upoznati se s egzotičnom Malezijom i novootkrivenom destinacijom Albanijom, ratom pogođenom Ukrajinom, a posebna pažnja bit će posvećena Alžiru, koji je ujedno i zemlja partner jubilarnog izdanja.
„Nedavno smo posjetili Alžir i oduševili se tom zemljom punom iznenađenja. Prirodne ljepote poput zalaska sunca na dinama, spoj Sahare i plavog Mediterana, lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a koji pričaju oduševljavajuće povijesne priče, svježe datulje i generalno okusi, gostoljubivost Alžiraca… Sve nas je to nagnalo da ovu predivnu zemlju predstavimo Hrvatima koji posjetom Međunarodnog sajma turizma Place2go mogu doživjeti saharsku pustinju i život u šatoru jer nas upravo to, uz ručne radove, nošnje, glazbu i hranu, očekuje u Zagrebu“, govori Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma i magazina Place2Go.
 
Izlagači sa svih strana svijeta
„Put oko svijeta u 3 dana“ ugostit će više od 200 izlagača iz 20-tak zemalja iz različitih područja turizma: hotelijerstva, putničkih agencija, turističkih zajednica, kruzing kompanija, charter tvrtki, blogera, putopisaca i drugih stručnjaka. Prvi dan sajma rezerviran je za poslovne posjetitelje i aktualne trendove u turizmu, a za akreditaciju se potrebno prijaviti putem istoimene Place2Go aplikacije.
Hajdi nažalost neće moći jer mora otputovati tako da sada dogovaram s tvrtkom koja se time bavi u turizmu i sa Acom Momčilovićem
Sva putovanja Andreje i Kristijana Iličića
Tijekom vikenda, međunarodni sajam turizma Place2Go bit će okrenut ljubiteljima putovanja i onima koji će to tek postati. Običaje, okuse, nošnje, kulturu svijeta osim iz perspektive izlagača, posjetiteljima će predstaviti i panelisti tijekom vikenda.
Jedan od najpoznatijih domaćih travel influencera, Kristijan Iličić, koji je proputovao više od 170 država svijeta, podijelit će trikove kako putovati, izabrati destinaciju, pripremiti se za put, a uz suprugu Andreu Trgovčević otkrit će i čari putovanja u paru. – Andrea će držati predavanje a Kristijan će se javiti s mjesta gdje trenutno bude preko ekrana
Savjete o avionskim kartama, putopisima, snimanju najboljih fotografija i kreiranju sadržaja udijelit će čuveni Putoholičari, dok će nositelj titule „Najbolji profesor na svijetu“ Dejan Nemčić zajedno s najboljim gastro blogerom među profesorima, Ribafishom otkriti kako se svijet interaktivno može otkrivati i iz školskih klupa.
Place2Go, vodeći turistički sajam u regiji, tijekom deset godina ugostio je više od 113 500 posjetitelja, a na sajmu je dosad sudjelovalo oko 700 izlagača iz 38 država te više od 40 sponzora. Generalni sponzor ovogodišnjeg izdanja je Turkish Airlines. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.