arena zagreb arena zagreb
DogađanjaObavijesti
Početna   >   Događanja   >   Ostala događanja   >   2. Hrvatski festival hrane & vina   >

2. Hrvatski festival hrane & vina

03.-05.04.2014.

 Svjetski poznati chefovi stižu u Zagreb

Janez Bratovž i Renato Rizzardi dolaze na 2. Hrvatski festival hrane i vina u Areni Zagreb 4. travnja
Zagreb, 14. travanj 2014. – Poznati slovenski chef popularnog ljubljanskog restorana JB Janez Bratovž i talijanski kuharski majstor iz restorana la Locanda di Piero koji se može pohvaliti Michellinovom zvijezdom Renato Rizzardi dolaze 4. travnja u Arenu Zagreb, kako bi predstavili kuhinju Slovenije i Italije s osobnim potpisom.
2. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja ugostit će brojne kuharske zvijezde s ciljem približavanja „high cousine“ što širem broju građana.
Janez Bratovž tijekom svoje karijere radio je u brojnim poznatim restoranima diljem svijeta poput Alain Duccasa u Monte Carlu, Da Vittorio Bergamo u Italiji, Mibu u Japanu, Arzak u Španjolskoj i Steirereck u Austriji. Nakon što je prošao gotovo cijeli svijet, Janez Bratovž je odlučio otvoriti vlastiti restoran JB u Ljubljani na koji je najviše ponosan zbog zadovoljstva svojih gostiju, ali i činjenice da se nalazi na popisu 100 najboljih restorana na svijetu prema priznatom San Pelegrino vodiču.
Na 2. Hrvatskom festivalu hrane i vina chef Bratovž će pripremati gušću jetru s filmom od malina i kandiranim orasima, muškatnu buću kuhanu u vaniliji i umaku od teletine te čokoladni cognac.
Renato Rizzardi iz restorana la Locanda di Piero, osim što će posjetiteljima prenijeti svoje kulinarske majstorije, sva jela će pripremati s lokalnim namirnicama malih proizvođača iz regije Venezia Friuli Giulia. Jela koja će se naći na jelovniku Renata Rizzardija predstavljaju tipičnu talijansku kuhinju s modernim pomakom – rižoto s crvenim radičem, redukcijom Amarone vina i ljutikom, tortelli s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ružmarinom i Amatriciana umakom iznenađenja, agnolotti s Asiago fondijem od sira, vrhovima bijelih šparoga i confitom od cherry rajčica.
Uz poznate inozemne chefove na Festivalu će tijekom tri dana nastupiti i mnogi hrvatski kuhari poput Roberta Pinte iz Piroš čizme i Sandre Nedeljko iz Pansiona Mamica.
 
2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv. Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska županija, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija te Istarska županija. 
 
 
 
 
Program:
03.04.2014 – Poslovni dan
04.04.2014. – Edukativni dan
05.04.2014. – Obiteljski dan
Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.
Cijena ulaznice za Festival iznosit će:
  • Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna
  • Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna
  • Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna
  • Karta za djecu do 10 godina bit će besplatna


Saznajte više na www.festivalhraneivina.hr

Kontakt za zainteresirane izlagače:
HRVATSKI FESTIVAL HRANE I VINA
Busovačka 19, 10 000 Zagreb
Tel. +385 1 3879 801
Fax. +385 1 3879 802
info@festivalhraneivina.hr

Prodaja:
prodaja@festivalhraneivina.hr 
M: +385 (0)91 6001 192